Vad är fotvård?

Fotvård är att informera om och får hjälp med att bibehålla fothälsa.

Fotvård behandlingen är för att upplysa om fot/nagelsvamp,vårtor eller andra hudåkommor och förminskade fotfunktion, att kontrollera om nedsätt känsla samt försämrad cirkulation i underbenet vilket kan tyder till en möjligt diabetes eller tidigt sår bildning.  Med regelbundet besök är det möjligt att upptäcka om förändringar sker eller har skett mellan besök.

Fotvård är förebyggande. Även elit professionella samt  hobbyidrottare och dansare kan definitivt dra nytta av regelbundna fotvård av alla ovanstående skäll. När det gäller unga barn under tonårsålder kan en utbildat fotterapeut bli en information källa för förälder. Fot karaktäristiks kan ärvs men kan möjlig korrigeras om upptäckt tillräckligt tidigt. 

Fotens biomekanisk funktion meddela kroppens kinetisk rörelse vilket spelar ett stort roll i var livskvalitet.

Att hålla fotens biomekanisk funktion in god skick ökar chansen till bättre balans och förminskar risken av upprepande skador samt fall olyckor. Det gäller under hela livet! Enkel balans övningar som häl- och tå gång, tåhävningar ökar starkhet och cirkulation till fötter och underben! Dagliga aktivitet i samband med återkommande behandling hos en fotspecialist försäkrar dig en stabilt framsteg!

Why caring for your feet is ok!

Taking care of your feet!

Foot care!