Vad är fotvård?

Medicinsk fotvård och friskvård fotvård finns i Östermalm.

Fotvård är för att informera om och får hjälp med att bibehålla fothälsa.

Fotvårdsbehandling börjar med en härligt och avslappnade fotbad. Underbehandling blir tånaglar klippte och rensad. Olika nagelbesvär och typer av förhårdnader bli skötas, hudåkommor diskuteras sedan avslutas med insmörjning (lätt massage) av fötter med en anpassande fotsalva.

Fotvård är för att också  upplysa om ändringar som förminskade fotfunktion, nedsätt känsla i tår samt försämrad cirkulation i underbenet vilket kan bli en efterföljd av en gammalt eller ny skada, operation, medfödd deformation, medicin m.m.

Några förändringar kan peka till en tidigt omkom av diabetes eller sår bildning. 

Med regelbundet besök- även vid frisk fotvårdsbehandling är det möjligt att upptäcka om förändringar sker eller har skett mellan behandlingar.

 

Kathy Thompson Kroppsvård- en salong som passar till endast ett kund i taget, är en stenkast från Östermalmshallen T-Östermalm

Fotvård är förebyggande. Elit professionella samt  hobbyidrottare och dansare kan definitivt dra nytta av regelbundna fotvård / frisk fotvårdsbehandling av alla ovanstående skäll. När det gäller unga barn under tonårsålder kan en utbildat fotterapeut bli en information källa för förälder eftersom vissa fot karaktäristiks kan ärvs och om upptäckt tillräckligt kan möjlig korrigeras. 

Fotens biomekanisk funktion meddela kroppens kinetisk rörelse vilket spelar ett stort roll i var livskvalitet.

Att hålla fotens biomekanisk funktion in god skick ökar chansen till bättre balans och förminskar risken av upprepande skador samt fall olyckor. Det gäller under hela livet! Enkel balans övningar som häl- och tå gång, tåhävningar ökar starkhet och cirkulation till fötter och underben! Dagliga aktivitet i samband med återkommande behandling hos en fotspecialist försäkrar dig en stabilt framsteg!

Boka dina fot behandlingar här!

You Tube:

Why caring for your feet is ok!

Taking care of your feet!

Foot care!