Hudvård/Produkter

Hela kroppen är täkt med hud. Det gäller även fötter.

Huden är kroppen största organ. En av sitt funktion är att skydda kroppen från fukt förlust samt smittsamma bakterie via en syramantel eller s.k. skyddsbarriär. Om den skyddsbarriär är komprimerad kan det leddar till fuktförlust följt av torra hud vilket öppnar upp en ingång in till kroppen: en spricka. Då kan meticillinresistenta gula stafylokocker /MRSA/rosfeber utvecklar. 

Många av dagens hud rengörings produkter och krämer innehålla ingredienser som kan göra att hudens Ph värdet kommer i obalans  dvs dem kan torka ut huden.  Huvud saken är att undvika produkter som innehåller mineralolja, alkohol, vaselin, paraffin  som förtäta och uttorka huden.

 

Till fötter

Gehwol med. Schrundensalva    

är en fet, vårdande fotsalva för fötter med svår förhårdnade och sprukna hud. Salvan är dermatologiskt testad och kan även användas av diabetiker.

Gehwol med. Lipidrocreme

 jämnar ut bristen av lipider och fuktighet. Karbamid binder vatten i de djupare hudskiten, hornhud mjukas upp och nybildning reduceras.

Gehwol extra

 är en universellt fotvårdssalva för den dagliga fotvården. Huden på foten deodoriseras och desinficeras, förhindrar brännande fötter, fotsvamp, fotlukt, blåsor. Salvan främjar blodcirkulationen och skyddar mot kalla och fuktiga fötter.

Gerlach Gehwol (Black)

för ansträngda och starkt påfrestade fötter. Den verkar inflammationshämmande, förebygger fotsvampsinfektioner och svettkörtlarnas verksamhet normaliseras. Skyddar huden på amputationsstumpar såväl som händer vid starkt påfrestning.

Gehwol express vårdande cremskum

för dagligen vård av normal till torr hud. Det snabbverkande, dryga skummet absorberas snabbt och är kladdfritt. Salvan kombination av karbamid, kärrväxktextrakt och avokadoolja säkerställer en snabb återfuktning samt skydda mot fuktighetsförlust. Lämpligt för diabetiker.