Medicinsk fotvård

Gå in och boka

Varje fotterapeut är individuellt med sitt arbete, men det som normal ingår i en medicinska fotvårdsbehandling är: undersökningar av tånaglarna för att fynda eventuella missbildningar eller missfärgningar, hudkontroll på baksidan av fötterna, på fotsulorna och underbenet för att utesluta eventuella sjukdomar, infektion eller problem som  uppstår på grund av nedsätt blodcirkulation. Tips och råd eller behandling ges om något misstänkt hittas. Ankelpulser kan tas vid behov, såväl mätning av hur känsliga tårna, fötterna och ankeln är.

En till funktion av medicinska fotvård är att får information om hjälpmedel för att bibehålla den biomekaniska och kinetiska balansen mellan fötter och kroppen. Kort sagt, att försäkra dig om att du kan stå, går och springa med bästa hållning och minsta stress eller smärta på skelettstrukturen.  

Fotvård kan påbörjas i alla åldrar. Föräldrar kan hålla ett öga på sina barn eller spädbar, eftersom vissa genetiska egenskaper kan korrigeras kirurgiskt eller mekanisk. Elit-, professionella-, hobbyidrottare och dansare kan definitivt dra nytta av regelbundna fotvårdstjänster av alla ovanstående skäll.

Why caring for your feet is ok!

Taking care of your feet!

Foot care!